Chemtrails    
Geschreven door Ard  uit Kanaal 13
zondag, 13 juni 2004

De meeste mensen hebben er nog nooit van gehoord: Chemtrails, niet te verwarren met de alledaagse contrails, de strepen condensatie die vliegtuigen hoog in de lucht achterlaten. En waar contrails een natuurlijk verschijnsel is, is de betekenis van chemtrails veel geheimzinniger. Chemtrails zijn chemische stoffen die bewust door de bemanning van vliegtuigen in de atmosfeer gesproeid. Maar wie ermee in aanmerking komt wordt ziek en duizelig en klaagt over huidaandoeningen. Hoewel er in de grote media nooit aandacht aan wordt geschonken, leeft het fenomeen op talloze websites. Naast cropcircles en UFO’s bestaan er voor chemtrails meldpunten op internet voor mensen van over de hele wereld, en je vindt er ervaringen en foto’s die soms echt chilling zijn. Vandaag doen we ons eigen onderzoek.

 

Chemtrails kwamen voor het eerst gespot in 2002, waar het verschijnsel in Amerika lijkt te zijn geboren. Hoewel het moeilijk is om na te gaan wie er nou voor het eerst over is begonnen, leken de eerste meldingen vanuit Amerika op internet te verschijnen. Een stof waravan we niet weten wat het is of wat het doet wordt door onbekende vliegtuigen in de atmosfeer verspreid. Ze zijn net zo duidelijk zichtbaar als de contrails van een vliegtuig, maar ze blijven veel langer zichtbaar. Ze waaieren langzaam uit en worden na enkele uren soms zelfs voor wolken aangezien. Ze worden in rechte banen parallel aan elkaar in rasters gesproeid, net als een landbouw sproeivliegtuig zou doen. Maar de chemtrails bevinden zich meestal op grote hoogte, zo’n 7 tot 10 kilometer hoog.

 

Wat moet je met het idee dat onbekenden in het geheim, maar toch in een grootscheepse en waarschijnlijk miljoenen kostend project onbekende stoffen verspreiden boven de wereld? Zit de regering erachter? De Bilderberggroep? Wat doet die stof precies, die in zulke grote hoeveelheden over de bewoonde wereld wordt verspreid, en waarom is het in hemelsnaam nodig?

 

Het lijkt een beetje een paranoide idee, maar de angst dat chemtrails echt kunnen zijn is eigenlijk zo gek nog niet. Er worden allerlei voedingsstoffen toegevoegd aan ons eten en drinken, maar wat niet iedereen zich tegenwoordig realiseert is dat bijna overal ter wereld nog steeds fluoride aan het drinkwater wordt toegevoegd, ook in Nederland. Over fluoride in het drinkwater is in het verleden ook volop gespeculeerd door conspiracy denkers. Fluoride is die stof die je misschien kent van de tandarts of van je tandpasta. Het wordt al sinds de jaren zeventig gebruikt als een stof die het glazuur van je tanden beschermt, en die je dus regelmatig binnen dient te krijgen. Ergens ontstond een lobby om de stof in het drinkwater te verspreiden, en opmerkelijk genoeg werd dat idee doorgevoerd. Het is de enige extra stof die in ons drinkwater wordt toegevoegd voor zo’n reden. Ze hebben het ook nooit nodig gevonden om bijvoorbeeld vitamine C, of andere stoffen met een heilzame maar verder onschuldige werking in het drinkwater te verspreiden. Waarom dan wel fluoride?

 

Vrijwel elke arts uit de establishment zweert bij de deugden van fluoride voor de tanden, maar er zijn ook andere berichten. Onafhankelijke wetenschappelijke tests, die niet worden gesponsord door het bedrijfsleven, hebben herhaaldelijk laten zien dat fluoride ook schadelijke effecten heeft op het lichaam en soms op het brein, en dat het veel gevaarlijker is dan we dachten als we het in grote dosering binnen kregen. Bovendien is die heilzame werking op het gebit ook niet zo zeker. Experimenten in Australië lieten bijvoorbeeld zien dat mensen in wijken met fluoride in het drinkwater slechtere tanden kregen dan mensen zonder fluoride. Het leek dus eerder slechter voor de tanden. Maar nog altijd is de fluoride-lobby sterk, en afwijkende meningen over fluoride worden niet getolereerd. Nou zullen de fluoride mensen ongetwijfeld het beste voor hebben met de mensheid, maar zachtjesaan blijken ze ongelijk te hebben in hun overtuiging. Nu was die hele fluoride kwestie een publieke discussie tussen maatschappij en wetenschap, en bij de chemtrails is dat niet het geval, want dit fenomeen is nog in talloze onduidelijkheden gehuld.

 

De discussie rond chemtrails bleef beperkt tot bepaalde kringen, en in de kranten en tijdschriften las je er eigenlijk niet over. Maar terwijl de interesse steeds bredere kring vond, kwamen ook meer gefundeerde berichten boven water. Er zijn verschillende samples genomen van chemtrails om erachter te komen welke stoffen nou precies in die chemtrails zaten. Het bleek dat in alle chemtrails die op die manier zijn onderzocht 1 bepaalde stof keer op keer terug kwam, en dat was barium zout, dat in verschillende combinaties en in verschillende doseringen werd aangetroffen. Barium is een interessante stof, die de laatste jaren in verband wordt gebracht met steeds meer toepassingen van de wetenschap en het leger. Om te beginnen kan barium, hoog verspreid in de atmosfeer, de schadelijke gevolgen van UV-straling van de zon tegengaan. Met het gat in de ozonlaag zou het dus mogelijk worden om door middel van een mix van barium zout de bevolking te beschermen tegen de schadelijke werking van de zon, wanneer die niet langer wordt gefilterd door de ozonlaag.

 

In een project van defensie wordt gewerkt om tijdens oorlog via satellieten een driedimensionaal beeld te zenden naar een veraf gelegen commando-centrum. De techniek hiervoor bestaat al, en wordt Variable Terrain Radio Parabolic Equation genoemd. Door middel van een bepaald soort radio-frequenties kan zo’n 3-D beeld worden berekend met computers en satellietbeelden. Het systeem werkt redelijk op het water en op kustplaatsen, maar verder landinwaards gaat het systeem onderuit. Slechts in enkele soorten weertypen wordt het systeem weer bruikbaar. Door bariumzout te sproeien boven deze gebieden zou het mogelijk zijn om deze gunstige weertypen te simuleren, zodat het systeem toch kan worden gebruikt. 

 

Of barium nou wordt verspreid voor militaire of humanitaire doeleinden, we hoeven er niet blij mee te zijn als het inderdaad in grote concentraties over aarde wordt uitgesproeid. Voorlopige tests wijzen uit dat het schadelijke gevolgen kan hebben in het lichaam, en langdurig in het weefsel wordt opgeslagen.

 

Het klinkt nogal onheilspellend allemaal, maar is het waar? Autoriteiten ontkennen het natuurlijk. Ook is er nog nooit een piloot van een van de chemtrails-vliegtuigen opgestaan om een verklaring af te leggen. Maar wel hebben we het verhaal van een medewerker van een vliegveld die door stom toeval in aanraking kwam met chemtrails. Tijdens zijn schoonmaakwerkzaamheden van de afvalafvoersystemen van het vliegtuig ontdekte hij dat het toestel uitgerust bleek met een uitgebreid systeem van leidingen en tanks, die niets te maken hadden met het functioneren van een normaal vrachtvliegtuig. Hij werd nieuwsgierig en volgde de leidingen, die uitkwamen in de vleugels van het toestel, waar hij sproeikoppen ontdekte die hij nooit eerder had gezien in zo’n vliegtuig. Zijn speurtocht werd onderbroken door een man in een overall die hem wegstuurde, en hem botweg vertelde dat hij niets te zoeken had bij dit deel van het vliegtuig. Een dag later besloot hij de zaak eens na te vragen bij het bedrijf waar hij werkte, maar niemand wist waar hij het over had. Ook bouwtekeningen van het type vliegtuig dat hij had onderzocht meldde niet over ene dergelijke uitrusting.

 

Een week later kreeg hij een nieuwe kans om zo’n vliegtuig van dichtbij te kijken, en hiuj verspilde geen moeite en ging op zoek naar de geheime leidingen. Dit keerde volgde hij ze naar een klein controle-systeem, maar hij kon geen informatie vinden over de fabrikant van het systeem, wat nogal opvallend was. Opnieuw vond hij onder het laadruim van het vliegtuig enkele tanks, die naar hij schatte zo’n 1300 liter konden bevatten. Net als de vorige keer werd hij in zijn onderzoek gestoord door een andere, onbekende medewerker die hem wegjoeg. Alleen had deze onderbreking verregaande gevolgen. Korte tijd later werd hij door zijn baas op het matje geroepen, die hem schorste wegens een fout die hij zou hebben gemaakt, maar die volgens de man zelf onzin was. Hij meldde dat er bij dat gesprek twee onbekende officials aanwezig waren, die zich niet aan hem voorstelden en die hij nooit eerder had gezien. Er zat voor hem niets anders op dan zijn biezen te pakken. Tijdens zijn schorsing kon hij zijn nieuwsgierigheid echter niet de baas, en zocht hij verder op internet naar bevestiging van wat hij had gezien. Via enkele conspiracy sites hoorde hij  van de chemtrails, en zo bedacht hij dat de sproeisystemen die hij had gezien mogelijk te maken hadden met chemtrails. Maar een dag later ontving hij een anoniem briefje dat duidelijk maakte dat “men” wist dat hij deze sites had bezocht, en dat het hem zou bezuren als hij zijn onderzoek doorzette.

 

Je vindt meer verhalen, foto's en theorieën over chemtrails op talloze andere sites. Als je nog nooit van dit fenomeen hebt gehoord raden we je aan om ze eens te bezoeken – want je zal nooit meer met dezelfde ogen naar de luchtsporen van vliegtuigen kijken… en kijk ook hier voor ....een andere soort uitleg !

en verder......DNA verandering