BASIC FOOD: DE VOEDING VAN DE NIEUWE TIJD.

 

  De naam BASIC FOOD duidt op wat men met het eten van dit voedsel verkrijgt: innerlijke rust en liefde voor alle levende wezens omdat  BASIC FOOD helemaal geen dierlijke ingrediënten bevat.

De term “ vegetarisch vlees”  is echter nog beperkt aangezien men met een  nieuwe procédé een oneindige hoeveelheid voedingsmiddelen kan creëren die gekarakteriseerd worden door de aanwezigheid van een belangrijke verteersleutel die het menselijk organisme niet alleen de mogelijkheid van een volledige opname  van de voedingselementen maar, verbazingwekkend en fundamenteel, de verteerimpuls geeft die ook werkt bij voedingsmiddelen, die misschien genetisch gemanipuleerd materiaal bevatten.  

Wat in ieder geval het vegetarisch vlees (BASIC FOOD)betreft,  daarvan kunnen wij zeggen dat het om een volkomen natuurlijk product gaat, samengesteld uit gluten, volkoren en tarwemeel en kan dan ook dankzij de bewerkingen en het uiterlijk omschreven worden als een gerijpte vegetarische vleeswaren.

Het rijpingsproces is fundamenteel omdat het net als bij de Oude kaas het product verrijkt met micro-organismen die aan de ene kant een deel van de aanwezige proteïnen afbreken waaruit ze makkelijk opneembare aminozuren vrijmaken en aan de andere kant vitamines maken – inclusief B12 – en enzymen, die behalve dat ze belangrijke voedingselementen verschaffen ook een grote heilzame werking hebben op de darmactiviteit en de darmflora.

Bovendien zou het melkzuur dat tijdens de rijping wordt geproduceerd door de micro-organismen die inwerken op de carbohydraten het enzym fitase activeren, dat die antinutritionele factoren neutraliseert die van nature in graanproducten aanwezig zijn en fitaten genoemd worden.

Dit laatste proces kan worden vergeleken met wat gebeurt tijdens de bereiding van brood met zuurdesem, iets wat tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar gedaan wordt met snellere methoden van gisting die meer opleveren.

Dankzij de neutralisering van de fitaten waarbij nog de neutralisering van andere antinutritionele factoren komt kan de normale absorbtie van ijzer, zink en kalk plaats vinden, normaal negatief beïnvloed juist door de aanwezigheid van de fitaten.

Om deze redenen kan BASIC FOOD ( ook gerijpte vegetarische vleeswaren of vegetarisch vlees) een uitstekende vervanger van dierlijk vlees zijn en tegelijkertijd een waardevolle en nieuwe gastronomie inluiden.

Niet alleen kunnen de traditionele recepten met vlees (voor wie hecht aan de bereiding in pan of oven) blijven maar men zal ook nieuwe en prikkelende smaken ontdekken, die in staat zijn de creativiteit binnen de gastronomische tradities van ieder volk te stimuleren.

Maar steeds met volledig respect voor het natuurlijk evenwicht.

 

En omdat iedereen recht heeft op goed voedsel, kan men leren BASIC FOOD zelf te maken.

 

zie ook de pagina's:

NIEUW TIJD EN VOEDING  

VOORLICHTING EN CURSUSSEN

VOEDSEL van onze tijd

 

heeft u vragen hierover? Bel tel.nr 033 4752030

of stuur een mail naar         info@manthissa.com